søndag den 20. september 2009

Opskrift: Hyldebærsaft


Varm hyldebærsaft er en ting, jeg husker med glæde fra min barndom.

Man skal bruge:
  • 2 kg. hyldebær (ca. en cykelkurv fuld)
  • 1 liter vand
  • 600 gram sukker
 Hyldebærene skylles godt og de groveste stilke klippes af.
Herefter puttes bær, vand og sukker i en gryde, som bringes i kog.

Efter ca. 15 minutter i kog (det koger nemt over, så hold godt øje), er bærene begyndt at briste. Gryden tages nu af varmen, lad den stå ca. 10 minutter og køle lidt af og si herefter saften, tilsæt evt. Atamon og hæld den på skoldede flasker.
Man kan også lade saften køle helt af, hælde den i plasticposer eller beholdere og fryse den ned - så er Atamon overflødigt.

Når saften skal drikkes, blandes den med vand ca. 1:1 og smages til med citron og evt. kanel eller stjerneanis - og så skal den selvfølgelig drikkes rygende varm.


Det kan nok diskuteres, hvor meget c-vitamin, der er tilbage efter kogningen, men varm saft er godt, når man er forkølet (tilsæt gerne et skvæt portvin), til trætte og urolige børn (uden portvin) og som suppe med kammerjunkere i

Ingen kommentarer:

Send en kommentar