lørdag den 18. juli 2009

Opskrift: Hindbærmousse


  • 6 blade husblas
  • 500 gram hindbær (friske eller frosne - andre bær kan også bruges)
  • Saft af 1 citron
  • 100 gram flormelis
  • 1½ tsk vanilliesukker
  • ½ liter piskefløde
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kør bær, citronsaft, flormelis og vanillie på foodprocessoren til en ensartet puré.
Smelt husblassen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og bland forsigtigt lidt af frugt puréen i. Hæld blandingen over i puréen og bland godt (lad det køle lidt af først, så slipper du for "vingummier").
Pisk fløden til skum og vend det hele sammen. Stil blandingen på køl og lad den stivne lidt, før den smøres eller sprøjtes på kagen.

Denne portion er rigeligt stor til en almindelig lagkage, men smager himmelsk, så brug resten til dessert eller frys den ned og brug den som en fantastisk flødeis!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar