søndag den 13. september 2009

Opskrift: Rispapir med laks og mangodressing

Endnu en, der i øvrigt passer fremragende sammen med lakse ceviche som forret eller frokostret:

  • Rispapir (kan købes i større supermarkeder)
  • Salat (hovedsalat eller iceberg)
  • Avocado
  • Agurk
  • Frisk koriander
  • Rå laks
Mangodressing:
  • Frisk mango
  • Mangojuice
  • Frisk, hakket rød chili
  • Koriander
Dressingen laves ved at blende ingredienserne med en stavblender (juicen tilsættes lidt ad gangen til konsistensen er let uden at være for flydende)

Fisk og grønsager skæres i lange strimler - undtagen salaten, der skæres i både. Fjern evt. det nederste "tykke" stykke af bladene.

Rispapiret lægges på et skærebræt og fugtes godt med vand på begge sider. Herefter lægges fyldet på:
Læg salatbladene på den halvdel af rispapiret, der vender ind mod dig selv, og læg herefter grønsager, laks og hakket koriander ovenpå salaten.
Slut af med at hælde dressingen over i en tynd stribe, og rul herefter rispapiret sammen (pas på ikke at rive i det - det går nemt i stykker). Lad rullen hvile ca. 5 minutter og skær den herefter i 4-5 skiver.
Anret rullerne med skærefladen opad og server med misodip.

Brug evt. røget laks i stedet for rå

Ingen kommentarer:

Send en kommentar