søndag den 13. september 2009

Opskrift: Linser med hindbærcreme og de fineste hindbærsnitter

















Helt klassiske linser a la mormor, tilsat et pift af pink...

Mørdej:
  • 200 gram koldt smør
  • 300 gram hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk vand
Smør og mel køres til "smulder" i foodprocessoren, sukker, æg og vand tilsættes og køres, til det hænger sammen i en klump.
Dejen stilles i køleskabet i minimum en halv time

Fyld:
  • 200 gram frosne hindbær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vanilliesukker
  • 1 portion kagecreme (jep - vi bruger den fra Maizena i dagens anledning)
Hindbær og sukker purreres i foodprocessoren, kagecremen gøres klar blandes godt sammen med hindbærmosen.

Rul dejen ud og stik 12 runde kager ud med et glas. Læg dem i en linse- eller muffinform og læg en lille klat creme i.
Rul resten af dejen ud og stik endnu 12 kager ud til låg. Tryk låg og bunde godt sammen (mine var ikke samlet helt nok, så lågene poppede af i ovnen).
Bag kagerne ca. et kvarter ved 200 grader, tag dem ud af formene og lad dem køle af på en rist.

Hvis der er dej til overs (og det var der), så rul den ud og stik små kager ud med en form. Bag dem i ovnen i 10 minutter og lad dem køle af på risten.
Læg de afkølede småkager sammen med hindbærsyltetøj (eller jordbær, som var det jeg havde idag.. smager også godt) og pynt med glasur og krymmel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar