lørdag den 18. juli 2009

Opskrift: Sukkerbrødsbund (3-4 lag)




  • 6 æg
  • 300 g sukker
  • 100 g kartoffelmel
  • 100 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
Pisk æg og sukker luftigt (det skal være helt hvidt) og si blandingen af mel, kartoffelmel og bagepulver i. Vend forsigtigt dejen med en dejskraber, til melet er fordelt og hæld den i en springform (27 cm) smurt med smør og drysset med mel.

Bag bunden ved 175 grader (varmluft) i 30-45 minutter til den er gennembagt (tjek med en strikkepind). Lad endelig være med at åbne ovnen før de 30 minutter er gået!
Lad kagen stå i den slukkede ovn ca. 10 minutter (ovnlågen skal være åben) - på denne måde undgår man at kagen falder sammen.
Tag herefter kagen ud, og vend den forsigtigt ud af formen på en bagerist.

Del kagen i tre eller fire lag, når den er helt afkølet.


Flg. kan tilsættes dejen:
  • 2 spsk. kakaopulver og 100 g smeltet chokolade
  • 3 dl. finthakkede mandler eller hasselnødder
  • 3 tsk revet, økologisk citronskal
  • 3 tsk. vanillie sukker
  • nogle dråber pasta/gele farve
Denne portion passer desuden til en alm. bradepande, hvis kagen skal være firkantet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar