mandag den 20. juli 2009

Når man har børn er det vigtigt at dele sol og vind lige. Helt med lineal og brevvægt... Frida bliver således meget, meget vred over at blive forbigået.
Som igår, hvor Valdemar havde lavet mad: Den eneste måde at gøre det godt igen var, at lade hende dække bord, men hun havde ikke tid pga. børnetime, så hun brugte de første 10 minutter af måltidet på at skælde ud... Hun bliver sjov som teenager!

Men ret skal være ret: Idag er det Valdemars tur til at have legekammerat på besøg, så mens drengene har hygget sig med Nintendo DS og Playstation (det er noget af en maskinpark, der er ved at hobe sig op herhjemme!), har Frida været med mig på indkøb.
Og når man nu er en pige på 4 år, skal det gøres rigtigt: Man skal have neglelak på først. Og solbriller. Og en pung til vognmønten - for selvfølgelig vil man kun med på indkøb, hvis man får lov at spankulere rundt med en af de der små irriterende børnevogne, som alle andre voksne hader inderligt. Fordi man faktisk godt kan nå at blive kørt ned mere end én gang på en almindelig tur i Føtex efter en liter mælk...

Hvor Valdemar går op i økologi, dyrevelfærd og miljørigtighed (hippiebarn), så er Frida mere æstetisk anlagt: Det skal være pænt!!
Så vi har købt gulerødder med top, blåbær og pistacienødder idag. Fordi de var pæne.
Og solbærsaftevand, fordi "Mormor siger, man bliver klog af at spise solebær" (det var nu blåbær, men argumentet var svært at stå for).
Men det er faktisk smadderhyggeligt at lade hende gå på opdagelse i et supermarked, fordi hun er så sød, når hun omhyggeligt inspicerer ærterne, bælg for bælg, for at kunne udvælge de allerbedste til fisken i aften, som hun også selv har udpeget i køledisken. Og man skal ikke skælde børn ud for at være kvalitetsbevidste! De skal have masser af ros for at være super selektive med, hvad de putter i indkøbskurven og senere i gryden og i munden - og for at tænke over, om dyret de spiser nu også har haft et godt liv før de blev til mad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar